söndag 15 juli 2012

Så här långt eller "Varför tog det så lång tid?"

Att välja husleverantör är ett intressant litet projekt eller resa om man så vill. Jag menar det finns troligtvis lite över hundra att välja bland, den ena är inte den andra lik men ändå är de det. I slutändan är det i alla fall hur mycket man är beredd att betala för det man vill ha.

Innan vi kollade på priset försökte vi "screena" så många som möjligt av husleverantörerna inklusive att göra helt själva med lösvirke. Ganska snabbt föll alternativet att göra allt som man får göra själv bort, av flera orsaker. Om man ska bygga i egen regi krävs att man bor väldigt nära byggplatsen eller att ta helledigt från jobbet under tiden, inget av de alternativen var varken praktiska eller särskilt ekonomiska, för oss i alla fall. Stor hjälp är internet, länge leve det, och några webbsajter som sammanställt vad de olika husleverantörerna har för upplägg, standard samt konstruktionen. Det är ett stort jobb att jämföra men vi fick fram 5 som vi gick vidare med.

De fem tog vi kontakt med för att få en totalkostnad mellan dessa på nyckelfärdigt. Vi tog fram likvärdiga planlösningar (nåja) med garage fristående eller i huskropp. Efter mycket om och men fick vi fram vad alla kostade och när väl alla fakta och priser var framme så var det inte så svårt att välja.

Jaja, tänker ni kanske, men vad blev det då?

Jo detta fina hus!


Lerkaka på Öland


 Haha, nä jag skoja bara, det kommer i nästa inlägg! Stay tuned som de säger på utrikiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar