tisdag 2 april 2013

Tekniskt samråd

På fredag blir det tekniskt samråd i kommunhuset i Borgholm 08,30! Mycket som händer nu med vårt byggprojekt samtidigt som det är hektiskt på jobbet.

Vi träffade projektledaren från Götenehus med grundentreprenören förra fredagen, alltså fredagen före långfredagen, tillsammans med vår KA vid tomten. Allt för att få till ett så bra tekniskt samråd som möjligt samtidigt som vi gärna vill veta vad det är för några som vi har anlitat till att bygga vårt hus. Både vår KA och frugan och jag tyckte det var givande möte och förtroendeingivande gubbar där i snöovädret. För det var ett envist snöande och långlivad vinter i år. Hoppas vi hinner få bort vedstaplarna och bränna upp resterande ris innan den tänkta byggstarten i slutet på April! Förutsatt att vi får startbesked nu efter det tekniska samrådet!

Vi var på tomten i påskhelgen för att få bort ved och förbereda för att bränna upp riset. Naturligtvis var det för mycket snö kvar på tomten för att kunna köra med grannens gamla Viktor, som inte har snökedjor. Om vi hade försökt hade vi bara kört fast, det var knappt vi ens kunde köra dit vagnen. Fast det gick till slut så den står lastad och väntar på töväder och mer barmark.

Hade hjälp av svågern igen och vi passade på att fälla några träd till, som visserligen stod på grannens mark men var så höga och lutade över mot vår tomt och det kommande huset. Av den anledningen har vi frågat och fått lov från grannen att fälla dessa (tack Kicki) så vi har staplat upp den veden för sig, om hon vill ha den!

Vi har också äntligen hört av Skanova om teleledningen och frågan från oss angående aktnumret på ledningsrättens lantmäteriförrättning, såsom lagen föreskriver. En något irriterad tjänsteman säger att han inte hittar någon och att det spelar ingen roll för vi såg väl ledningen när vi köpte tomten! Jag har mycket svårt att följa med i logiken Skanova använder sig av! Självklart vet vi om ledningen och vi har kollat om servitut och avtal och det finns inga sådana. Skanova har dock sagt till oss att de har ledningsrätt, därmed har vi undersökt vad som gäller för tomten och teleledningen. Vi ville bara ha aktnumret på denna ledningsrätt för det måste finnas och det är Skanovas sak att ta fram denna. När nu denna ledningsrätt lyser med sin frånvaro pratade han om att de hade muntlig överenskommelse när ledningen kom till, jaha en sådan gäller mellan parterna de gjorde det muntliga avtalet med och det var inte med oss.

Till slut fräser han till och säger men vad vill du då? Det vill vi fundera på säger jag för vi hade räknat med att ni hade ledningsrätt för ledningen över vår tomt. Nåväl vi ska lösa detta, men inte när han ringde, för han var rätt sur för det är alldeles för lätt att bli provocerad av sånt och det vill jag inte.

Så här ser det ut nu på tomten i alla fall, håll till godo!
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar