lördag 23 februari 2013

En teleledning i farozonen

Tänkte visa hur illa ute en ledning kan vara där den hänger några meter ovan mark. För 6 år sedan och knappt 50 meter från vår tomt, brakade det till i den gamla urskogen alldeles intill. Resultatet ser ni här nedan och det är rena rama turen att ingen av ledningarna (alla är teleledningar) gick av men det var allt bra nära, jag bara säger det, kolla bilderna.

Vi har startat en dialog med Skanova för att dessa ledningar går över vår tomt. Ledningarna går inte direkt där byggnaderna ska vara. Däremot under tiden som kranbilen kommer och lastar av husleveranserna funkar det inte att de är där. Vi kan tänka oss att gräva för att få undan ledningarna, de ca 55 metrarna det är fråga om är tämligen enkelt. Marken är ca 35 cm fin jord (åkermark) samt under jordlagret mycket fin sand, så det är extremt lättgrävt.  Men åter till vad som hände 2007 i Mars och hur det ser ut nu.






 Ja, så såg det ut för 6 år sedan om en månad. Hur ser det ut nu då? Hmmm ledningarna blev rejält uttänjda kan man enkelt konstatera när man kollar på bilderna, särskilt de tvåtrådiga ledningarna. Hur sekundärledningen, som är Skanovas, ser ut är omöjligt att veta eftersom den dels har ett bättre hölje men också en vajer som lyckades hålla för trädet som föll 2007.

 
 
Vet inte om det syns så bra men här kan man se en ledning ute i det fria då höljet tänjdes ut mer än metalltråden inuti!



Skanova har skickat ärendet till Relacom som de använder för att serva ledningar ute på fältet, vi hoppas kunna visa hur det ser ut på plats. Vi får se, de ska ringa under nästa vecka i alla fall.

Så här vill vi att de går med på att det ska grävas ner över tomten när vi tänkt till en gång till. Det är väl en cirka 55 meter som det blir att gräva.

Tjejen på Skanova pratade om att de helst ville gräva ner ledningen runt vår tomt. Vi får se när vi varit på plats och diskuterat detta. Återkommer i ärendet när jag vet mer.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar