fredag 7 juni 2013

Takpannor mm...

Sedan förra torsdagen när huset kom har det hänt en hel del men det bleknar ändå lite i jämförelse med när huset restes, av förståeliga skäl. Här nedan syns Valdes (inte säker på stavningen) på taket och så lite reklam  för Götenehus.
Så såg det ut vid tre på eftermiddagen efter stomresningen 30 Maj!
Här håller Svajonas på att lasta bil och släp för att ta med sig flera av snickarna till Halmstad för nästa husleverans för Götenehus. Nej ingen av snickarna åkte på släpet, de satt inne i bilen :).

Vi kan inte vara  på plats hela tiden tyvärr så detta är från 5 Juni på eftermiddagen och som syns på bilden har takpannorna kommit och är på taket en hel del av. Man kan också se att det har hänt andra saker på taket såsom hängrännor för avvattningen, ränn-dalarnas takplåtar och som syns på bilder lite längre ner en sorts dropp-plåt mellan nedersta raden takpannor och ner i hängrännan. De har också kompletterat läkt och bärläkt efter stomresningen.
Här har Aurimas lagt ut redan ett antal rader med takpannor. Halv tio på Nationaldagen är detta!
Ränn-dalplåten mot en sommar skön bakgrund med björkar.
Andra sidan men i närbild.
Limträ balken som i uteplats-delen under tak har ännu inte fått sin stolpe på plats. Det är gjutning av stolpfot som ska till först och av någon anledning är den med i husleverans och inte grund entreprenaden, vilket nog hade varit bättre för då hade stolpen redan varit på plats nu men jag förmodar att Götenehus behöver några förbättringspotentialer att jobba med.
Lite från insidan av huset från 6 Juni man kan se var väggarna ska vara nu, kul man får en känsla för hur det kommer bli.
Tidigt på eftermiddagen har Aurimas fått upp ännu fler takpannor, han jobbar flitigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar