söndag 12 maj 2013

Halvvägs in på grundentreprenaden


Det är mycket som händer nu så det är hög tid att skriva om det. Trepe har varit på tomten sedan den 29 April. De ska göra 2 grunder, en för huset och den andra är till garaget. Husets underarbete är i stort sett färdigt nu inför själva gjutningen av plattan. Det har gått åt en hel del av vad som kallas för "upp-packning" dvs sten och grus som läggs ovanpå fast grundbotten. Sedan packas detta också så att huset har en stabil grund att vila på. Det kommer några bilder här nedan på detta.

Vi har gett Trepe lite mer arbete utöver det som ingår i entreprenaden med Götenehus såsom, trädfällning, stubb-borttagning, nedgrävning av stubbarna och lite mark-utjämning. Lägg till extra dränering också så är väl allt med. Vi kan så här långt varmt rekommendera Trepe som grundentreprenör, kompetensen är så vitt vi kan bedömma (även vår KA) mycket bra. En skicklig grävmaskinist i Gert (bild nedan) och så då Per Lantz som har varit på plats.

Träffade vår elektriker från Åkerbo El AB i fredags morse på plats och gick igenom lite om el-entreprenaden. De blir lite som de ska göra för oss som inte heller ingår i kontraktet med Götenehus, el till garaget, el till pumpstationen, el till brunnen mm. Där elen kommer in till huset hade vi också lite att prata om för vi vill inte att det ligger nedgrävda ledningar precis överallt på tomten.

Husleveransen är planerad till den 30 Maj och gjutningen är planerad till att börja mellan 16-21 Maj. Nu kommer det hända mycket med andra ord på bara en tre veckor sådär!

Vi har också avtalat med JF Bursell i Borgholm att de ska lägga dit schaktmassor så vi får upp tomtens lägsta del lite. Vi vill komma upp lite eftersom grundvattnet ligger ganska högt här. På grund av det så behövs också införskaffas en ring till på brunnen, så det är också beställt från Böda Cementgjuteri. Det var de som levererade brunnslocket och deras service och priser var vi mycket nöjda med så vi köper helst deras produkter!


Trepe´s grävmaskinist Gert vid tomten på tisdags eftermiddag 30 April!



 

 Dessa bilder är alla från 30 April alltså efter dag 2!  




Här är bilder på trädfällning a´la grävmaskin från den 1 Maj!

Nu försvinner stubbarna!
Jag tog fram motorsågen med en gång efter Gert lagt ner träden!
Trepe´s arbetsbod och lite dränerings och kabelförläggningsrör mm.





Detta är upp-packning så huset kommer till den nivå som krävs för dränering och fallet från huset ska bli rätt!

 Per Lantz in action från Trepe AB. Kan det vara riktningen mot Mekka vi ser honom knäböja mot? :)
Dränering och vatten till garaget ska grävas.


Akta den rackarns teleledningen Gert!

Avlopp och vatten grävs och kopplas in! Här delas den mot garaget, kommer bli en till för framtiden men den pluggas så det bara är att gräva fram den och koppla på en eventuell gäststuga nån gång!
Rens och spolbrunn för dränering och takavvattningen.
Dräneringen ut mot diket utanför tomten.

I princip klart för Metria att göra den exakta utsättningen av huset!





Det är grundvatten nivån vi ser här, nu på våren är den som högst.

Japp så långt just nu alltså, men Gert kommer på måndag igen, och Per Lantz på tisdag så allt som ska vara färdigt till själva gjutningen av plattorna kan börja 16-21 Maj! Mer nästa helg, vi ses!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar